Előfizetői tartalom

Elmondta a ChatGPT mögötti cég vezére, miért nem mennek tőzsdére

Portfolio
Egy Abu Dhabiban tartott konferencián a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman elárulta, hogy a vállalatnak jelenleg nincs szándékában tőzsdére lépni - írja a Reuters. Altman hangsúlyozta, hogy amikor az OpenAI eléri a "szuperintelligenciát", döntési folyamataik jelentősen eltérhetnek a hagyományos befektetői elvárásoktól, ami kevésbé teszi vonzóvá a nyilvános részvénykibocsátást.

Altman emellett aggodalmát fejezte ki a nyilvános piacok és a Wall Street esetleges peres ügyei miatt, és kijelentette: Nem akarom, hogy bepereljen a nyilvános piac, a Wall Street vagy mások - szóval nem, nem érdekel annyira (a nyilvános részvénykibocsátás - szerk.) Az OpenAI 10 milliárd dollárnyi forrást szerzett a Microsofttól, amivel a vállalat becsült értéke 30 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés