Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: a franciák veszik át a németek szerepét a paksi irányítástechnika szállításában

Portfolio
"Az irányítástechnikai rendszert német-francia konzorciumnak szántuk, a német kormány nem engedi azonban a német cég részvételét, ezért a franciák fogják átvenni a helyüket az irányítástechnika szempontjából minden bizonnyal" – jelentette be az eddig is várható irányt szerdai Facebook-videójában Szijjártó Péter Párizsból.

A külgazdasági és külügyminiszter az EDF francia energetikai vállalat vezérigazgatójával folytatott megbeszélése után a tárca közleménye szerint emlékeztetett, hogy a turbinák szállítására szerződést nyert amerikai GE-t is francia vállalat vásárolta fel. "Mindez pedig azt jelenti, hogy a francia hozzáadott érték, a francia részvétel, a francia hozzájárulás a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés