FONTOS Itt van, mire készül a Mol a hulladékgazdálkodásban!
 
Előfizetői tartalom

Kötelezően kitiltatná az EU a Huaweit az 5G hálózatokból

Portfolio
Az Európai Unió fontolgatja, hogy kötelező tilalmat vezet be a tagállamok számára, amely megtiltaná, hogy biztonsági kockázatot jelentő cégekkel építsék az 5G-hálózatokat - írja az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a Financial Times. Ez a tilalom a Huawei kínai távközlési csoportot is érintené, amellyel kapcsolatban a múltban számos alkalommal merültek már fel biztonsági aggályok. A tárgyalásokra állítólag azért kerül sor, mert Brüsszelben egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy egyes nemzeti kormányok csak megkésve foglalkoznának ezzel a kérdéskörrel.

Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa a blokk távközlési minisztereivel tartott közelmúltbeli találkozóján csalódottságának adott hangot, amikor kijelentette, hogy az uniós országoknak csak egyharmada tiltotta meg a Huaweinek az 5G kommunikációs hálózatok kritikus részeibe való bevonását. Mindez annak ellenére történt, hogy Brüsszel ajánlásokat adott ki...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái