Előfizetői tartalom

Nekimentek a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, a tét nem kicsi

Elfogyott az amerikai tőzsdefelügyelet türelme, és két nap alatt nekiment a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének és a legnagyobb amerikai kriptotőzsdének is. A vádak között szerepel az, hogy a cégek elmossák az amerikai és a külföldi szolgáltatások közötti határokat, több szolgáltatást vonnak össze egyáltalán nem konvencionális módon, összemossák a tőzsdék és az ügyfelek eszközeit, vagy hogy nem regisztrálják be a szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban. A kriptotőzsdék elleni mostani támadásoknak azonban van egy központi kérdése, mégpedig az, hogy vajon a kriptoeszközök olyan egyedi termékek, amikre egyedi szabályozásnak kellene vonatkoznia, vagy a már meglévő szabályozást kellene rájuk alkalmazni. Az eseményekre a tőzsdei árfolyamok is nagyot mozdultak.

Binance

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) már hónapok óta figyelmezteti, esetenként fenyegeti a világ legnagyobb kriptotőzsdéit, hogy igyekezzenek megfelelni az amerikai jogszabályoknak, most pedig lépett is az SEC, és nekiment a Binance-nek és a Coinbase-nek, és az FTX kriptotőzsde tavalyi összeomlásával (alapítóját, az amerikai Sam Bankman-Friedet most értékpapírcsalással, pénzmosással és más bűncselekményekkel vádolják) indult folyamat itt vélhetően nem is áll meg.

A felügyelet első célpontja a Binance, és annak alapítója, Changpeng Zhao volt,

az SEC összesen 13 bűncselekménnyel vádolja a kínai üzletembert és cégét.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés