Előfizetői tartalom

Megőrülnek a befeketők a mesterséges intelligenciáért, íme a legizgalmasabb projektek

Portfolio
Az olyan, a fogyasztókra összpontosító mesterséges intelligenciaeszközök, mint a ChatGPT és a Google Bard, egy évtizedes boomot fog elindítani, amely a tavalyi 40 milliárd dollárról 2032-re 1,3 ezer milliárd dollárra növeli a generatív mesterséges intelligencia piacát - írja a Bloomberg egy friss jelentésében. A hatalmassá duzzadó AI-piacon most mindenki azt keresi, hol érdemes a pénzt befektetni. Összeszedtünk néhány olyan ígéretes, de nem túlságosan elcsépelt területet és izgalmasabb use case-t, ahol a mesterséges intelligencia látványos eredményeket ért el.

A mesterséges intelligencia forradalmáról is szó lesz november 7-ei Banking Technology konferenciánkon. Regisztráció itt!


Hatalmas növekedés előtt az AI-piac

A mesterséges intelligencia ágazat tíz év alatt 42%-kal bővülhet - először az AI-rendszerek képzéséhez szükséges infrastruktúra iránti kereslet, majd az ebből következő, AI-modelleket használó eszközök, reklámok és egyéb szolgáltatások iránti kereslet miatt - derül ki a Bloomberg Intelligence elemzőinek a héten kiadott jelentéséből. A jelentés elkészítését vezető elemző, Mandeep Singh úgy véli:

A világ a következő tíz évben robbanásszerű növekedésnek néz elébe a generatív AI szektorban, amely a technológiai szektor működésének alapvető megváltozását hozhatja. A technológia fejlődése során egyre inkább az informatikai kiadások, a reklámköltések és a kiberbiztonság alapvető részévé válik.

A generatív AI iránti kereslet világszerte fellendült a ChatGPT tavaly év végi megjelenése óta, és a technológia az ügyfélszolgálattól a banki szolgáltatásokig mindent fel fog forgatni. A technológia nagy mennyiségű, gyakran az internetről gyűjtött adatmintát használ arra, hogy megtanulja, hogyan kell válaszolni a kérésekre, és így olyan valósághű képeket és válaszokat tud létrehozni a kérdésekre, amelyek úgy tűnnek, mintha egy valódi személytől érkeztek volna.

AI-forradalom

  • Hatalmas piac születőben, óriás növekedés előtt az AI-piac
  • Önvezető eszközök másképpen
  • AI katonai felhasználása
  • Mesterséges intelligencia a tudomány területén
  • Hangklónozás real time

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés