Előfizetői tartalom

Fontos szintnél az egyik vezető amerikai tőzsde

Portfolio
Fontos hétnek nézünk elébe a tőzsdéken, hiszen alig fél nap különbséggel tartja kamatdöntő ülését a Fed és az Európai Központi Bank (EKB). Ezt kedden európai felülvizsgált inflációs adatok, és az USA-ban a májusi infláció első közlése fogja megelőzni, természetesen ezekre is érdemes lesz figyelni. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, az ázsiai piacokon nagyrészt emelkedéssel indult a hét, és Európában is felfelé kapaszkodtak a tőzsdék, különösen jól teljesített ma a magyar piac, ahol az OTP múlt heti kitörése után ma ismét a bankpapír volt reflektorfényben. Amerikában ugyancsak remek a hangulat a kamatdöntés előtt, rendkívül fontos szintnél jár az S&P 500 tőzsdeindex. Mindeközben jelentős esésnek indult az olajár, ezt többek között annak lehet betudni, hogy a váratlanul magas orosz kínálat apropóján csökkentette az év végére vonatkozó olajár-előrejelzését a Goldman Sachs.

2023. június 12. 22:02 Megosztás 13 havi csúcson zárt az S&P 500 A kamatdöntésre várva remek napot zártak az amerikai tőzsdék, a Nasdaq 1,8 százalékos emelkedése mellett a Dow 0,6 százalékkal került feljebb, az S&P 500 pedig 0,9 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés