Előfizetői tartalom

Az OTP sem ér az égig, ma legalábbis nagyon nem

Portfolio
Miközben az európai tőzsdéken kitart az emelkedés, az magyar piac jelentősen alulteljesítővé vált kedd délelőtt. A piac gyengélkedése mögött elsősorban az OTP és a Mol esése húzódik meg, mindkét részvény jelentős emelkedést tapasztalt az elmúlt időszakban, így érett már a korrekció.

Alulteljesítő a magyar tőzsde

A vezető nyugat-európai piacokon ma is kitart a hét eleji lendület, miközben a magyar tőzsde 1,2 százalékos mínuszban áll, vagyis jelentősen alulteljesítő a szélesebb európai piachoz képest a BUX.

Ha megnézzük a BUX index komponenseit, akkor hamar eljutunk a megoldáshoz, hiszen az index két legfontosabb (és legnagyobb súlyú) tagja, az OTP és a Mol is mínuszban van - előbbi 2,1 százalékot, utóbbi 1,1 százalékot esett.

De mi történik a két blue chippel?

Az OTP esetében egyrészt látszik, hogy nem teljesen OTP-specifikus mozgásról van, hiszen a régiós bankpapírok többségében szintén gyengélkednek ma.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés