Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson az Apple - Meddig száguldhat még a sztárpapír?

Történelmi csúcsra menetelt az Apple részvényeinek árfolyama a hétfői kereskedésben a technológiai részvényeket övező optimizmus közepette, amire rásegített az is, hogy múlt héten bemutatta legújabb termékét az amerikai óriásvállalat. Az elemzői célárak átlaga alapján már nincs további komoly felértékelődési potenciál a részvényekben, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem emelkedhet még innen az árfolyam. Mindenesetre intő jel, hogy a papírok mind historikusan, mind az amerikai részvénypiachoz viszonyítva drágának számítanak a jelenlegi szinteken.

Történelmi csúcson az Apple

Új zárócsúcsot állított fel a hétfői kereskedésben az Apple részvényeinek árfolyama, a papír 1,6 százalékos emelkedés után 183,79 dolláron fejezte be a napot az amerikai tőzsdén.

Ezzel a 2022 januárjában felállított történelmi csúcsot döntötte meg az árfolyam, ami a záróértékeket illeti, bár az Apple múlt heti termékbemutatóján, amikor a Vision Pro szemüvegről rántotta le a leplet a cég, már napközben megvolt az új rekord. Az Apple részvényei idén 41 százalékkal értékelődtek fel, amivel felülteljesítő a papír a technológia szektorban, ami egyébként is nagyot ment, a Nasdaq index szintén szép erősödést mutatott, 35 százalékkal emelkedett az év eleje óta.

applearfolyam0613

Az Apple a legnagyobb vállalat továbbra is az amerikai tőzsdén, piaci kapitalizációja már közelíti a 3 ezer milliárd dolláros mérföldkövet, a hétfői zárócsúccsal számolva pontosan 2,89 ezer milliárd dollárra rúg, súlya pedig már 7,5 százalék az S&P 500 indexben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés