Előfizetői tartalom

Unod az Adriát meg a Balatont? - 10 elképesztő vonatút, ami felér egy luxusnyaralással

Portfolio
Nem csak közlekedési eszköz lehet a vonat, bár bizonyára nem sok mindenkinek jut eszébe a nyaralás tervezésekor, hogy szabadságát a vasúton zötyögve töltse. Pedig világszerte számos vasúttársaság kínál többnapos vonatutakat luxuskabinokban, gyönyörű tájakon áthaladva, éttermi minőségű ellátással, persze ennek meg is kérik az árát. Cikkünkben 10 különleges utat gyűjtöttünk össze a néhány órás járattól az egyhetes, kirándulásokkal egybekötött élményvonatozásig, a világ minden tájáról.

Jacobite Steam Train, Skócia A Skót-felföldön tesz egy 84 mérföldes kört az áprilistól októberig üzemelő vonatjárat, az Egyesült Királyság legmagasabb hegye a Ben Nevis közelében lévő Fort William városából indulva, zöld dombok, kristálykék tavak, mély völgyek és festői falvak között kanyarogva. A Harry Potter-rajongók felismerhetik benne a Roxfort Expresszt a gőzmozdonnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés