Előfizetői tartalom

Füstbe megy a Microsoft gigaüzlete? Az amerikai felügyelet felfüggesztést akar

Portfolio
Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) bíróságon kezdeményezi, hogy a Microsoft ideiglenesen állítsa le a videojáték-gyártó Activision Blizzard felvásárlását, arra hivatkozva, hogy a 69 milliárd dolláros fúzió károsíthatja a versenyt a játékiparban. Az FTC azt állítja, hogy az ügylet a Microsoft Xbox konzoljának kizárólagos hozzáférést biztosítana az Activision játékaihoz, így a versenytársak, például a Nintendo és a Sony féle PlayStation hátrányba kerülnének. A Microsoft azonban azt állítja, hogy az akvizíció a játékosok és a játékgyártó cégek számára egyaránt előnyös lenne, és felajánlotta, hogy jogilag kötelező érvényű beleegyező nyilatkozatot ír alá az FTC-vel, hogy egy évtizedig biztosítja a "Call of Duty" játékokat a riválisoknak.

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) szövetségi bíróságon kezdeményezi, hogy a Microsoft ideiglenesen állítsa le az Activision Blizzard videojáték-fejlesztő cég felvásárlását. Az ötnapos meghallgatás nyitóbeszédei során James Weingarten, az FTC ügyvédje kijelentette, hogy az egyesült vállalat valószínűleg képes és ösztönözve lenne arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés