Előfizetői tartalom

Kritikus szinten a magyar tőzsde - Merre tovább?

Az utóbbi hetek rég nem látott ralit hoztak a részvénypiacokon: a vezető európai börzék közül a német tőzsde új történelmi csúcsra emelkedett, és a vezető amerikai részvényindexek is több mint egy éve nem látott magasságokba értek. A mostani emelkedésből nem maradhatott ki a magyar tőzsde sem, a BUX több mint 25 százalékot emelkedett a március óta eltelt időszakban, elsősorban az OTP és a Mol szárnyalásának köszönhetően. Az utóbbi napokban azonban érezhetően alábbhagyott a lendület a nemzetközi és a hazai részvénypiacokon egyaránt, emellett pedig a túlvettség jeleit mutatják a legmegbízhatóbb indikátorok is. De mire számíthatunk? Egyszerű korrekcióról van szó, vagy végleg kifulladt az emelkedés? Összeszedtük, hogy melyek lehetnek azok a legfontosabb technikai szintek, amelyekre érdemes lehet figyelniük a befektetőknek a hazai részvénypiacon.

Háború előtti szinteken a BUX

Az elmúlt hetek ralija után a márciusi 40 000 pontos lokális mélypont elérése óta már több mint 25 százalékkal került feljebb a hazai benchmark, a mostani emelkedéssel pedig az orosz-ukrán háború kitörését megelőző, lélektani szempontból is fontos 50 000 pontos szintig emelkedett.

bux06260

Az utóbbi napokban azonban a nemzetközi piacokhoz hasonlóan érezhetően megtorpant az emelkedés a magyar tőzsdén is, és egy kisebb profitrealizálás vette kezdetét.

A technikai szempontokat figyelembe véve a BUX esetében az RSI 77-es értéke is a túlvettséget mutatta, emellett pedig napos idősíkon, szintén az RSI esetében megfigyelhető egy divergencia is, magasabb árfolyamcsúcshoz alacsonyabb RSI-érték társul, ez pedig gyakran trendfordulót jelez.

Miről szól még az elemzés?

  • Aggasztó a technikai kép
  • Mire számíthatnak a befektetők?
  • Merre tovább?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés