Előfizetői tartalom

Kezd fogyni a lendület a tőzsdék sztárjainál - Merre tovább a csúcsok után?

A bizonytalanságok ellenére kiemelkedő első féléves emelkedésen vannak túl a világ legnagyobb vállalatainak részvényei. Az olyan cégek papírjai, mint az Apple, az Alphabet, vagy az Amazon két, a Netflix és a Meta papírjai pedig három számjegyű növekedést tudhatnak maguk mögött idén. A kilátások azonban igencsak vegyesek az említett részvények esetében. Vonzóak-e még a FAANG részvények? Egyszerű profitrealizálásról van szó az elmúlt napokban, vagy hosszabb időre elbúcsúzhatunk az új csúcsoktól? Elemzésünkben ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

Apple

A világ legértékesebb vállalatának papírjai az idei évben már 39 százalékkal kerültek feljebb, és a napos túlvettség közelében lévő RSI-érték ellenére sem tűnik úgy, hogy alábbhagyhat a lendület.

appled1

Emellett pedig azt is fontos kiemelni, hogy az év első felében a FAANG-részvények közül egyedüliként az Apple részvényei tudtak új történelmi csúcsa emelkedni

Hetes idősíkon azonban már egyértelműen megfigyelhető a túlvettség, az RSI 75-ös értéke alapján pedig időszerűnek bizonyulhat a korrekció is.Fontos azonban megjegyezni, hogy amennyiben az előző, 180 dolláros csúcs alá esne az árfolyam, úgy az év eleje óta tartó meredek emelkedő trend is eleshet, ebben az esetben pedig akár egy nagyobb profitrealizálásra is számottevő esély mutatkozhat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés