Előfizetői tartalom

Meddig tart még a mesterséges intelligencia őrület a tőzsdéken?

A ChatGPT tavaly novemberi piacra dobása óta nagyot mentek a tőzsdén azok a részvények, amelyek vagy ezzel kapcsolatos hardvereket, vagy alkalmazásokat készítenek, ilyen a chipeket gyártó Nvidia és a szoftvereibe a mesterséges intelligenciát egymás után beépítő Microsoft is, előbbi árfolyama 181, utóbbié 40 százalékot emelkedett idén. Megnéztük, van-e még fantázia a részvényekben.

Microsoft

Annak ellenére, hogy igencsak rázósan indult az idei év a Microsoft számára, a vállalat részvényei idén azonban már 40 százalékos pluszban vannak, miután Bill Gates-ék is beszálltak a mesterséges intelligencia versenybe, ráadásul jócskán megemelt kutatási-fejlesztési költségvetéssel.

Az év eleje tartó lendület azonban alábbhagyott a 350 dolláros szinten, és kisebb korrekció vette kezdetét. Sok más szektortárssal ellentétben azonban nem alakult ki napos idősíkon RSI túlvettség a vállalat részvényeiben, a mostani emelkedéssel pedig

történelmi csúcsra is emelkedett a vállalat részvényeinek árfolyama.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés