Előfizetői tartalom

Őrült spekuláció, vagy tényleg itt az ideje komolyan venni a kriptók emelkedését?

Június 15-e óta nagyot raliztak a kriptovaluták, miután kiderült, hogy a világ legnagyobb alapkezelője, a Blackrock egy spot bitcoin tőzsdén kereskedett alap indításához nyújtott be kérelmet a tőzsdefelügyelethez. Ugyan a kérelem elfogadásáról továbbra sincs érdemi új információ, de a hír egyértelműen megmozgatta a befektetők fantáziáját, akik máris arra spekulálnak, hogy elfogadják a kérelmet. A bitcoin árfolyama 25 százalékot emelkedett az azóta eltelt két hétben, jelenleg egy fontos lélektani szint felett áll a jegyzés. Az emelkedés ellenére azonban az altcoinok piacán koránt sem ilyen biztató a helyzet. Egyszerű spekulációs körről van szó, vagy tényleg itt az ideje komolyan vennünk az emelkedést?

Bitcoin

Múlt héten a bitcoin árfolyama április óta először törte át a lélektani szempontból fontos 30 000 dolláros szintet. A múltkori esethez hasonlóan jelenleg is oldalazást láthatunk a jelenlegi szinteken, azonban amíg a múltkor erős ellenállásnak bizonyult ez a zóna, addig a jelenlegi mozgásokból ítélve sokkal inkább már támaszként funkcionál.

Optimizmusra pedig lehet is ok a befektetők részéről, miután az elmúlt két hétben már közel 25 százalékot ralizott az árfolyam, azt követően, hogy a BlackRock június 15-én beadta jelentkezést a spot BTC ETF elindításához az Egyesült Államokban. 

btc0629

Amennyiben kitart a lendület, úgy egészen 35 000 dollárig is emelkedhet az árfolyam, ezen szint legutóbb 2021 januárjában, valamint tavaly januárban és márciusban bizonyult erős támasznak, ennek eléréséhez azonban még közel 15 százalékos emelkedésre lenne szükség a jelenlegi szintekről.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés