Előfizetői tartalom

Apple: itt a világ első háromezermilliárd dollár értékű vállalata

Az Apple volt a világ első vállalata, amelyik átlépte az ezer, majd a kétezermilliárd dolláros cégértéket, és most a piacnyitás előtti árfolyam-emelkedéssel a vállalat piaci értéke meghaladja a háromezermilliárd dollárt. Csak hogy perspektívába helyezzük: ez 138-szor annyi, mint az összes magyar tőzsdei cég értéke.

Az Apple részvényei az idei évben már több mint 45 százalékos pluszban vannak, és a FAANG részvények közül egyedüliként tudtak új történelmi csúcsra emelkedni.

A mostani 190 dolláros szint pedig közel 4,5 százalékkal van magasabban a tavaly januárban elért 182 dolláros előző csúcsszinthez képest, és mintegy 53 százalékkal a januári 124 dolláros lokális mélyponthoz viszonyítva.

apple0630

Az emelkedés mértékét jól szemlélteti, hogy ezen időszak alatt az S&P 500 közel 15, a legértékesebb nem pénzügyi vállalatokat tömörítő Nasdaq 100 index pedig több mint 36 százalékot tudott emelkedni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés