Előfizetői tartalom

Már az MVM-től is gyűjt energiapiaci adatokat a KSH

MTI
Együttműködési megállapodást írt alá a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MVM Energetika Zrt., valamint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., a megegyezéssel szorosabb szakmai kapcsolat jön létre, valamint az energiaágazat és piac mélyebb megismerése válik lehetővé statisztikai célú adatátvételeken keresztül - közölte a KSH az MTI-vel.

A megállapodás lehetőséget kínál arra, hogy a KSH diverzifikáltabb adatportfóliót hozzon létre, és így gyorsabb, pontosabb és részletesebb adatokat, illetve információkat nyújtson a felhasználóknak a hazai energiapiacról - írták. A KSH jelenleg 270 különböző adminisztratív adatforrást használ statisztikáinak elkészítéséhez, és a hivatal folyamatosan keresi a lehetőséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés