Előfizetői tartalom

Kulcsszintről fordult az arany - Merre tovább?

Múlt héten rövid időre fontos támaszszint alá esett az arany árfolyama azt követően, hogy az elmúlt időszakban igencsak eltávolodott a jegyzés a májusban elért történelmi csúcsszinttől. A tegnapi, vártnál gyengébb amerikai beszerzésimenedzser-index adat publikálását követően azonban úgy tűnik ismét az emelkedésé lehet a főszerep. Meddig tarthat ki a lendület, és mikor beszélhetünk majd trendfordulóról? Melyek lehetnek a legfontosabb támasz és ellenállás szintek a következő napokban? Elemzésünkben ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Működött a támasz

Az elmúlt napokban rövid időre ugyan, de az 1 900 dolláros támaszszint alá esett az árfolyam, a lokális mélypontot pedig az 1 893 dolláros szint jelentette. Azóta pedig már közel 40 dollárt emelkedett, és jelenleg is a további emelkedés szempontjából fontos szintek közelében mozog a jegyzés.

arany

Az emelkedés mögött ezúttal a vártnál gyengébb amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) adat áll, miután

júniusban 2020 májusa óta nem látott, 46,0 pontos szintre gyengült az index.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés