Előfizetői tartalom

EBRD: rekordmélységre csökkent a rossz hitelek összege a közép-európai bankrendszerekben

MTI
A koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére fordított hatalmas költségvetési támogatások és a nehéz makrogazdaság helyzet ellenére sem romlott tavaly a közép-európai bankrendszerek eszközállományának minősége, sőt meredek visszaeséssel rekordmélységre csökkent a nem teljesítő banki kinnlevőségek (NPL) összege - közölte csütörtökön Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).

Csütörtökön közzétett 38 oldalas éves összesítésében az EBRD kimutatja, hogy a 2022 decemberében zárult egy évben tíz százalékkal 27,4 milliárd euróra - a térség teljes kinnlevőség-állományának 2,3 százalékára - csökkent a rossz kinnlevőségek összege a közép- és kelet-európai bankrendszerekben. A 2,3 százalékos NPL-ráta 0,4 százalékpontos csökkenést jelent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés