Előfizetői tartalom

Hatalmas bírságot szabnak ki Kína egyik legnagyobb fintechére, de véget érhet a Canossa-járás

Portfolio
A kínai hatóságok legalább 8 milliárd jüan (1,1 milliárd dollár) bírságot fognak kiszabni az Ant Groupra, ami a fintech vállalat évek óta tartó szabályozási felülvizsgálatának végét jelenti. A PBOC, amely az Ant 37 milliárd dolláros tőzsdei bevezetésének 2020 végi leállítása után vezette az átalakítást, várhatóan hamarosan nyilvánosságra hozza a döntését. Ez a büntetés, amely az egyik legnagyobb, amelyet valaha egy internetes vállalatra szabtak ki Kínában, megnyitja az utat az Ant előtt, hogy pénzügyi holding társasági engedélyt szerezzen, és potenciálisan felélessze a tőzsdei debütálásra vonatkozó terveit - írja a Reuters.

A kínai fintech óriás Ant Groupot várhatóan legalább 8 milliárd jüan (1,1 milliárd dollár) bírsággal sújtják a kínai hatóságok, ami az elhúzódó szabályozási felülvizsgálat végét jelenti. Ez az információ az ügyben közvetlenül érintett forrásoktól származik, akik arra számítanak, hogy a PBOC a következő napokban fogja nyilvánosságra hozni a bírságot. A bírsággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés