Előfizetői tartalom

Már 2040-re klímasemlegessé válhatnak a banki villamosenergia-hitelek

A szén és általában a fosszilis tevékenységek hitelezésének kivezetése, illetve leépítése, a megújulók további felfutása régóta téma a pénzügyi rendszerben, de mindeddig az elköteleződések nem mindig voltak megfoghatóak. A Green Policy Center elemzése szerint ehhez képest érdemi előrelépést jelenthet, hogy a hazai bankrendszer legnagyobb szereplői közül többen publikálták első körös klímacéljaikat, melyek az energiaszektort is lefedik. Lássuk a terveket, célokat!

Egy korábbi cikkben már bemutatásra került az az öt itthon is aktív bankcsoport (Erste, Intesa SanPaolo (CIB), KBC (K&H), Raiffeisen, UniCredit) amely eddig nyilvános klímacélokat tűzött ki. Ezek mindegyike lefedi a villamosenergia-termelést, mely az egy egységnyi (kilowattórában kifejezett) villamosenergia emisszióját tervezi leépíteni, azaz egy fajlagos (intenzitási) célt jelent....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés