Előfizetői tartalom

Merre megy tovább a forint? - Friss felmérés érkezett

Portfolio
Folytatódhat a forintgyengülés a hazai alapkezelők szerint – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elkészített alapkezelői felméréséből. Mindeközben a hazai részvénypiacra optimistábbak lettek a befektetési szakemberek, a BUX index emelkedhet a következő egy évben a válaszadók szerint.

Erős hónapot zárt júniusban a magyar tőzsde, a BUX index közel 7 százalékot emelkedett, miközben az európai tőzsdéken is jellemzően pozitív volt a hangulat. Lassan ismét a negyedéves vállalati gyorsjelentések kerülnek a befektetők fókuszába, miközben a gazdasági növekedés, az infláció és a kamatemelésekkel kapcsolatos várakozások határozhatják meg a piaci mozgásokat.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Július elején is megkérdeztük a hazai alapkezelőket rendszeres havi felmérésünkben a magyar tőzsdére vonatkozó várakozásaikról, a felmérésben részt vett az Accorde Alapkezelő, a Dialóg Alapkezelő, az Erste Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, a Hold Alapkezelő, az OTP Alapkezelő, és a Raiffeisen Alapkezelő.

Mi várható a magyar tőzsdén?

A válaszadók kétharmada szerint három hónapos időtávon legfeljebb 5 százalékos elmozdulás várható a BUX indexben az 50 506 pontos júniusi zárószintről, a következő egy évre azonban a többség határozott emelkedést jósol, 5 és 15 százalék közötti erősödés jöhet.

Cikkünk tartalmából:

  • Elkészült a Portfolio július havi alapkezelői felmérése.
  • A magyar részvénypiacra optimistábbá váltak a hazai alapkezelők, emelkedés jöhet a BUX indexben.
  • Az OTP és a Waberer's a válaszadók kedvenc hazai részvénye.
  • Mi lesz a forinttal a gyengülési hullám után?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés