Előfizetői tartalom

Olaszországban terjeszkedik az UBM

Portfolio
Olaszországban folytatja terjeszkedését az UBM Holding Nyrt. A cégcsoport újonnan alapított, milánói székhelyű leányvállalata, az UBM Italy S.r.l. a tervek szerint a 2023/2024-es üzleti évben 100 ezer tonna, míg a 2024/2025-ös üzleti évben már 180 ezer tonna takarmánygyártáshoz szükséges kukoricával, búzával, szójababbal, árpával, továbbá napraforgó-, repce- és szójadarával kereskedik majd Olaszországban.

Magyarország számára Olaszország mindig is fontos exportpiac volt a szemes termények tekintetében. A hazánkból Olaszországba irányuló gabonaexport a tavalyi évben meghaladta a 2 millió tonnát: Magyarország mintegy 840 ezer tonna búzát, körülbelül 1,1 millió tonna kukoricát, míg hozzávetőlegesen 310 ezer tonna árpát szállított Olaszországba 2022-ben. Az UBM várakozásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés