Előfizetői tartalom

Sikeres volt a csúcstámadás a magyar tőzsdén - Merre tovább?

Az elmúlt hetekben a lélektani szempontból fontos 50 000 pontos szintek körül billegett a BUX, a múlt heti hangulatromlást követően pedig egy rövid időre ugyan, de úgy tűnt, hogy egy mélyebb korrekció veszi kezdetét és hosszabb időre kell kell búcsúznunk az újabb idei csúcsoktól. A hét eleje óta azonban folyamatosan javul a hangulat a piacokon, a magyar tőzsde mellett pedig a forint is látványos erősödésen van túl. Éppen ezért megvizsgáltuk, hogy kitarthat -e a lendület a következő hetekben is is, és hogy mi várhat a befektetőkre az idei csúcs elérést követően.

Új idei csúcsra ért a BUX

A BUX a mostani emelkedéssel egyre inkább eltávolodni látszik az 50 000 pontos lélektani szint közeléből, miután a tegnapi napon több mint 1,5 százalékot ralizott a hazai benchmark, és ma is mérsékelt emelkedésben van.

bux

Ha a technikai képet nézzük, akkor megállapítható, hogy a 49 500 pontos zóna ezúttal is megfelelő támasznak bizonyult, csakúgy, mint legutóbb 2021 novemberében, míg az előző 50 500 pontos szint, amely legutóbb 2021 szeptemberében még támaszként, addig ezúttal ellenállásként szolgált.

Ezen szint áttörésével pedig komolyabb tér nyílt meg az emelkedés előtt, így akár egészen a tavaly januári, 54 000 pontos lokális csúcsok közelébe is emelkedhet a magyar index.

Miről szól még a cikk?

  • Új idei csúcsra emelkedett a magyar tőzsde
  • Meddig tarthat a lendület?
  • Hogyan teljesítenek a hazai blue chipek?
  • Mire számíthatunk a mostani szinteken?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés