Előfizetői tartalom

Egyre jobb formában a dollár - Ismét nyomás alatt az arany

Múlt heti elemzésünkben írtunk arról, hogy meghatározó napok következnek az arany árfolyamának emelkedése szempontjából. A jegyzés végül ugyan több mint két hónapos csúcsra emelkedett, a hét vége felé azonban ismét nyomás alá került, és ma délelőtt is ezen szintek közelében billeg. Éppen ezért megvizsgáltuk, hogy melyek lehetnek a legfontosabb szintek az elkövetkezendő időszakban, és hogy milyen esélyek mutatkozhatnak a lélektani 2 000 dolláros szint elérésére, vagy akár az új csúcsok elérésére az előttünk álló időszakban.

Nyomás alatt az árfolyam

Az arany árfolyama a júniusi 1 893 dolláros lokális mélypont elérése óta több mint 80 dollárt emelkedett, múlt héten azonban ismételten nyomás alá került az 1 980 dolláros szintek felett.

arany0724

Az emelkedés főként a dollár gyengüléséből adódott, miután úgy tűnik, hogy a Fed kamatemelési ciklusa a szerdai 25 bázispontos kamatemeléssel véget érhet.

Ha pedig már dollár: az elmúlt hetek markáns gyengülését követően túladottá vált az amerikai fizetőeszköz, így sejthető volt, hogy elindulhat egy korrekció, ami végül a múlt hét végén meg is kezdődött, így a dollár-index újból a lélektani szempontból fontos 100 pontos érték fölé emelkedett.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés