Előfizetői tartalom

Tibor Dávid: jelentős károkat szenvedhet el az építésgazdaság, ha nem kap célzott segítséget

Portfolio
Reálisan 2025-től kezdődhet egy általános építőipari konjunktúra ciklus, de ha nem kap célzott segítséget, akkor jelentős károkat szenvedhet el az építésgazdaság - mondta el Tibor Dávid, a Masterplast vezetője a Portfolio-nak adott interjúban. Hozzáteszi, hogy az ÉVOSZ által kidolgozott célzott épületenergiatámogatási kezdeményezésen mindenki nyerne úgy, hogy nullszaldós lenne a költségvetés számára. A Masterplastnál kihívás, hogy az idei év nyereségbe forduljon, de ha nem szűkül tovább a piac, akkor elkerülhetőek a további leépítések.

Az építőipari lejtmenet továbbra is rányomja bélyegét a Masterplast tevékenységére, mi a Masterplast várakozása, mikor állhat helyre a piaci kereslet? A jelenlegi negatív ciklust több tényező egyszerre fellépő hatása okozta. Ezek közül a leginkább fajsúlyos a magas infláció és kamatok hatása. Ilyen kamatszintek mellett szinte teljesen megállt a hitelezés, lefékezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés