Előfizetői tartalom

Elromlott a hangulat a tőzsdéken, vegyes zárás Amerikában

Portfolio
Az elmúlt időszakban kifejezetten jó volt a hangulat a tőzsdéken, a német DAX például tegnap új csúcsot döntött, miközben Európában több kedvező makroadat is megjelent. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódik a gyorsjelentési szezon, és a vállalati eredmények rendre verik a várakozásokat: az eddig jelentő S&P 500 cégek közül 80 százalék jelentett a vártnál magasabb profitot. A tőzsdék lendülete azonban valamelyes fogyni látszik, az Egyesült Államokban az indexek csak minimálisan emelkedtek tegnap, bár az S&P 500 és a Nasdaq így az ötödik egymást követő pozitív hónapját zárta. Az ázsiai-piacokon ezt követően vegyesen alakult a kereskedés, miután Kínából gyenge gyáripari adatok jöttek. A vezető európai tőzsdéken pedig kisebb profitrealizálás tapasztalható, a magyar tőzsde azonban felülteljesít.

2023. augusztus 01. 22:00 Megosztás Vegyes lett a kép a tengerentúlon A vezető amerikai indexek közül a Dow végül 0,2 százalékos pluszban fejezte be a napot, míg az S&P 500 0,3, a Nasdaq 0,4 százalékos eséssel zárt. baha us 500 árfolyamának alakulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés