Előfizetői tartalom

Szép csendben új világ épül: tömegek szeretnek bele az eldobható nőkbe

A mesterséges intelligenciával működő chatbotok magányos, beilleszkedésre és párkapcsolatra képtelen férfiak új generációját hozhatják létre - állítják a szakértők. Az utóbbi időben ugyanis több olyan szolgáltatás is napvilágot látott, amellyel a felhasználók saját igényeik szerint hozhatnak létre virtuális társakat, amelyekkel élethű beszélgetéseket folytathatnak, úgy, hogy közben teljes kontrollt gyakorolhatnak felettük. A mentális egészséggel foglalkozó szakértők szerint ezek az applikációk eleve rossz kulturális és párkapcsolati mintákat erősíthetnek fel a társadalomtól és a másik nemtől egyre jobban elszigetelelődő férfiak tömegeiben.

Virtuális barátnők Luka által fejlesztett Replika egy olyan alkalmazás, amely egy mesterséges intelligencia által működtetett „társként” funkcionál azok számára, akik természetes pszichológiai szükségleteiket egy chatbottal elégítenék ki. Az oldalon azt írják, a Replika "lelkesen tanul, és szívesen látja a világot a szemeiden keresztül. A Replika mindig készen áll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés