Előfizetői tartalom

Olaszok termelik ki a román gázt

MTI
Az olasz Saipem kapott mintegy 1,6 milliárd euró értékű megbízást arra, hogy megtervezze, kiépítse és beüzemelje a Fekete-tenger Romániához tartozó térségében található Neptun Deep földgázmező kitermeléséhez szükséges offshore (tengeri) infrastruktúrát - jelentette be a Bukaresti Értéktőzsdén (BVB) csütörtökön a kitermelési jogok 50 százalékával rendelkező OMV Petrom.

A szerződés hat mélytengeri (1000 méteres mélységben) és négy kevésbé mély (100 méter mélységű) vizeken elvégzendő próbafúrásra, három tenger alatti kitermelő egységre, egy 100 méteres mélységű térségben építendő platformra és az energiahordozót a román partokig szállító fő gázvezeték kiépítésére terjed ki, továbbá a Tuzla térségében megvalósítandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés