Előfizetői tartalom

Orosz hackerek támadását leplezték le az egyik népszerű üzenetküldő alkalmazásban

Portfolio
A Midnight Blizzard vagy APT29 néven ismert, orosz kormányhoz köthető hackercsoport több tucat globális szervezetet vett célba a bejelentkezési adatok ellopására irányuló kampányában. A hackerek a Microsoft Teams csevegésekben ügyfélszolgálatosnak adják ki magukat, és megpróbálják rávenni a felhasználókat a többfaktoros hitelesítés jóváhagyására. A Microsoft kutatói felfedték, hogy ezek a "rendkívül célzott" social engineering támadások május vége óta "közel 40 egyedi globális szervezetet" érintettek - számolt be a Reuters.

A Reuters cikke szerint egy orosz kormányhoz köthető hackercsoport számos nemzetközi szervezetet vett célba, hogy ellopja a felhasználók bejelentkezési adatait. A Microsoft kutatói szerint a hackerek a Microsoft Teams csevegéseket használták, és technikai supportnak adták ki magukat. A kifinomult social engineering támadások május vége óta közel 40 egyedi globális szervezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés