Előfizetői tartalom

Segített a Zwacknak az erős forint és a csökkenő benzinár, a visszaesés azonban így is jelentős

Közzétette legfrissebb negyedéves számait a Zwack. A javuló forint és a csökkenő üzemanyagárak összességében ugyan segítették a vállalat működési költségeinek csökkentését, azonban a növekvő infláció és a kereslet visszaesése a magas bázisértékekkel együtt igencsak nyomot hagyott a vállalat értékesítési számain. Emellett pedig a tavalyinál 200 forinttal nagyobb, 1 700 forintos osztalék fizetése is növelte a kiadásokat.

A negyedév számokban

Az április-júliusi negyedév a Zwack pénzügyi évének első negyedéve. Ami a bevételeket illeti, az időszak során a vállalat bruttó árbevétele mintegy 10,9 százalékkal, a belföldi termékértékesítés nettó árbevétele pedig mintegy 7,1 százalékkal maradt el az előző negyedév azonos időszakához viszonyítva,

ennek hátterében a Zwack közlése szerint elsősorban a magas infláció miatt a belföldi forgalom hanyatlás áll.

A kiskereskedelmi csatornákban átlagosan 12, a nagykereskedelmi csatornákban pedig 26 százalékos volt az értékesítési volumen csökkenése az előző év azonos időszakához viszonyítva, ennek legfőbb oka a vállalat közlése a kiugróan magas bázisérték volt, ugyanis 2022. július 1-től a Zwack rendkívüli évközi áremelést hajtott végre, melynek következtében a bázis üzleti év első negyedévében a vállalat nagykereskedelmi partnerei jelentősen bevásároltak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés