Előfizetői tartalom

400 pontos emelkedéssel zárt a Dow, az S&P 500-nak is jó napja volt

Portfolio
Európában mínuszban indult a nap a tőzsdéken, a zárásra azonban némiképp szépítettek a vezető börzék és a pénteki záróérték körül fejezték be a hét első napját. Amerikában azonban a múlt heti esést követően pozitív irányú korrekcióval indult a kereskedés, és ez kitartott a nap végéig. A magyar tőzsde azonban igencsak felülteljesített a nemzetközi átlaghoz képest, elsősorban az OTP és a Richter remek teljesítményének köszönhetően. Gazdasági események szempontjából csendesen indul a hét, így elsősorban hangulatvezérelt kereskedésre számíthatunk. Piacmozgató hatás szempontjából azonban a csütörtöki és pénteki napok lehetnek a legmeghatározóbbak, ugyanis megismerhetjük, hogy Amerikában hogyan alakultak a fogyasztói, valamint termelői árak júliusban.

2023. augusztus 07. 22:08 A legjobb napját zárta a Dow az elmúlt 7 hétben 400 pont felett, 1,16%-ot erősödött a mai kereskedésben a Dow Jones, ezzel az elmúlt 7 hét legjobb napját zárta ma az index. Közel 1%-os erősödéssel fejezte be a napot az S&P 500, a nap végére még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái