Előfizetői tartalom

400 pontos emelkedéssel zárt a Dow, az S&P 500-nak is jó napja volt

Portfolio
Európában mínuszban indult a nap a tőzsdéken, a zárásra azonban némiképp szépítettek a vezető börzék és a pénteki záróérték körül fejezték be a hét első napját. Amerikában azonban a múlt heti esést követően pozitív irányú korrekcióval indult a kereskedés, és ez kitartott a nap végéig. A magyar tőzsde azonban igencsak felülteljesített a nemzetközi átlaghoz képest, elsősorban az OTP és a Richter remek teljesítményének köszönhetően. Gazdasági események szempontjából csendesen indul a hét, így elsősorban hangulatvezérelt kereskedésre számíthatunk. Piacmozgató hatás szempontjából azonban a csütörtöki és pénteki napok lehetnek a legmeghatározóbbak, ugyanis megismerhetjük, hogy Amerikában hogyan alakultak a fogyasztói, valamint termelői árak júliusban.

2023. augusztus 07. 22:08 Megosztás A legjobb napját zárta a Dow az elmúlt 7 hétben 400 pont felett, 1,16%-ot erősödött a mai kereskedésben a Dow Jones, ezzel az elmúlt 7 hét legjobb napját zárta ma az index. Közel 1%-os erősödéssel fejezte be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés