Előfizetői tartalom

Meglepő számokat közölt az egyik vakcinagyártó

Portfolio
Erős negyedéves számokat publikált kedden a Novavax, elsősorban az erősnek mondható Covid-vakcina értékesítésnek köszönhetően. A vakcinagyártó 58 millió dolláros, részvényenként 0,58 dolláros nettó nyereséget ért el az időszak során, szemben az egy évvel korábbi 510 millió dolláros, részvényenként 2,69 dolláros nettó veszteséggel.

Az igazi meglepetést azonban a bevételek alakulása okozta, miután a vállalat 424 millió dolláros bevételt jelentett, szemben az elemzők 240 millió dolláros becslésével. Ami pedig a következő időszakot illeti, a Novavax a Covid-19 vakcinák értékesítési előrejelzését 1,3 és 1,5 milliárd dollár közötti összegre csökkentette az idei évre vonatkozóan, szemben a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés