Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: gigantikus beruházás jön Németországban a stratégiai fontosságú ágazatban

Portfolio
A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) bejelentette, hogy 3,5 milliárd eurós (3,8 milliárd dolláros) beruházást hajt végre első európai gyárának megépítésére Németországban, miután az igazgatótanács jóváhagyta azt. A világ legnagyobb chipgyártója 2021 óta folytat tárgyalásokat a németországi Szászország tartományban egy drezdai gyártóüzem felépítéséről. A lépés része az Európai Unió azon törekvésének, hogy 2030-ig megduplázza chipgyártási kapacitását, és csökkentse az ázsiai beszállítóktól való függőségét.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), a világ vezető chipgyártója jelentős beruházást jelentett be Európában. A vállalat igazgatótanácsa 3,5 milliárd eurós (3,8 milliárd dolláros) beruházást hagyott jóvá a cég első európai gyárának létrehozására Németországban. Ez a lépés azt követően történt, hogy a TSMC 2021 óta tárgyalásokat folytat a németországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés