FONTOS Benéztük a lakáspiaci fordulatot? - Nem az vár a magyarokra, amire sokan számítanak
 
Előfizetői tartalom

60 millió forintos fizetéssel próbálják megnyugtatni a kamionosokat az USA-ban

Portfolio
A UPS szállítmányozási vállalat figyelmeztetést adott ki, hogy az idei nyereség alacsonyabb lesz az eredetileg tervezettnél, részben az amerikai munkavállalókkal a múlt hónapban kötött munkaügyi megállapodásban elfogadott béremelések miatt. A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy az ötéves szerződés részeként az teljes munkaidős sofőrök átlagos éves jövedelme a juttatásokkal együtt körülbelül 170 000 dollárra, vagyis közel 60 millió forintra emelkedik - írja a BBC.

A béremelésre azt követően került sor, hogy az Egyesült Államok az elmúlt 40 év legjelentősebb inflációs időszakát éli meg. Ahogy a megélhetési költségek emelkedése megterheli a háztartások költségvetését, a munkaügyi feszültségek elszabadultak, ami a Starbucksnál és más vállalatoknál szakszervezeti kampányokhoz, valamint országszerte sztrájkokhoz vezetett. A Teamsters...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés