Előfizetői tartalom

Repítik a magas kamatok a Graphisoft Park profitját

Portfolio
Közzétette legfrissebb számait a Graphisoft Park, amelyek a kihasználtság stabil szinten maradását, az árbevétel növekedését, és a profit megugrását mutatták. Ugyan üzemi alapon alig változott a cég eredménye a tavalyihoz képest, a magas kamatkörnyezetnek köszönhetően jelentősen nőttek a cég kamatbevételei, amelyek megtolták a nettó profitot. A vállalat menedzsmentje a tervezettnél kedvezőbb első félévi eredmények, a várhatóan az év hátralevő részében is stabil kihasználtsági szint, és a pénzügyi eredményt is befolyásoló piaci körülmények (kamatkörnyezet) figyelembevételével felfelé módosította várakozásait.

Stabil kihasználtság A befektetők által leginkább figyelt kihasználtsági mutató még a tavalyi év végén csökkent 98 százalékról 97 százalékra, azonban ezen a szinten stabilizálódott, így az előző három hónapban is 97 százalékon maradt. Ebből tehát az látszik, hogy a bizonytalan gazdasági környezet ellenére sem merültek fel a bérlők részéről jelentősebb, tárgyidőszakot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés