Előfizetői tartalom

Legörbültek az amerikai indexek a kezdeti lelkesedés után

Portfolio
Jó hangulatban telt a kereskedés ma az európai tőzsdéken, majd az emelkedés begyorsult délután, és az USA-ban is felpattantak az indexek, miután az amerikai inflációs adat alacsonyabban alakult a piaci várakozásoknál, ez pedig növelte annak esélyét, hogy a Fed befejezte a kamatemelési sorozatát. A jó nemzetközi hangulatból a magyar piac is kivette a részét, a BUX karnyújtásnyira zárt történelmi csúcsától, amiben nagy szerepet játszott az OTP ralija, miután a bank hajnalban közzétette negyedéves számait, amelyek bőven meghaladták az elemzői várakozásokat. Az esti amerikai kereskedésben azonban csaknem stagnálási legörbültek az indexek, ahogy a dollár is erőre kapott, mert mégsem annyira biztos, hogy a Fed már befejezte a kamatemeléseket, hiszen például az inflációhoz fontos olajárak sokhavi csúcsokat döntögetnek.

2023. augusztus 10. 22:08 Megosztás Majdnem stagnálásig visszahullottak az amerikai indexek A zárásra csaknem teljesen elolvadt a három vezető részvényindexnél az a jelentős emelkedés, amit délután még a várt alatti inflációs adat váltott ki....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés