Előfizetői tartalom

Megijedtek a befektetők az USA Kínát sújtó lépésétől

Portfolio
Az amerikai befektetők aggodalmukat fejezték ki Peking esetleges megtorlásai miatt, miután Joe Biden amerikai elnök rendeletben megtiltotta bizonyos amerikai technológiai befektetéseket Kínában. A lépés, amelynek célja a nemzetbiztonság védelme és annak megakadályozása, hogy az amerikai tőke és szakértelem segítse Kína katonai modernizációját, az érzékeny technológiákba, például a számítógépes chipekbe történő új amerikai befektetések korlátozását tartalmazza. Bár a befektetők kezdeti reakciója visszafogott volt, és sokan úgy vélték, hogy a korlátozások a vártnál enhyébbek, aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Kína hogyan reagálhat erre.

A Joe Biden elnök közelmúltbeli döntése, miszerint megtiltja bizonyos amerikai technológiai beruházások Kínában történő megvalósítását, aggodalmat keltett az amerikai befektetők körében a lehetséges pekingi megtorlással kapcsolatban - írja a Reuters. A nemzetbiztonság védelme céljából kiadott rendelet, amely megakadályozná, hogy az amerikai erőforrások segítsék Kína...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái