Előfizetői tartalom

Megijedtek a befektetők az USA Kínát sújtó lépésétől

Portfolio
Az amerikai befektetők aggodalmukat fejezték ki Peking esetleges megtorlásai miatt, miután Joe Biden amerikai elnök rendeletben megtiltotta bizonyos amerikai technológiai befektetéseket Kínában. A lépés, amelynek célja a nemzetbiztonság védelme és annak megakadályozása, hogy az amerikai tőke és szakértelem segítse Kína katonai modernizációját, az érzékeny technológiákba, például a számítógépes chipekbe történő új amerikai befektetések korlátozását tartalmazza. Bár a befektetők kezdeti reakciója visszafogott volt, és sokan úgy vélték, hogy a korlátozások a vártnál enhyébbek, aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Kína hogyan reagálhat erre.

A Joe Biden elnök közelmúltbeli döntése, miszerint megtiltja bizonyos amerikai technológiai beruházások Kínában történő megvalósítását, aggodalmat keltett az amerikai befektetők körében a lehetséges pekingi megtorlással kapcsolatban - írja a Reuters. A nemzetbiztonság védelme céljából kiadott rendelet, amely megakadályozná, hogy az amerikai erőforrások segítsék Kína...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés