Előfizetői tartalom

Mostantól éjjel-nappal járhatnak a sofőr nélküli taxik San Franciscóban

Portfolio
Egy vitatott állami ügynökségi szavazást követően az Alphabet féle Waymo és a General Motorshoz tartozó Cruise robotaxijai éjjel-nappal fizető utasokat szállíthatnak San Francisco-szerte, ezzel megszilárdítva a város pozícióját az autonóm járműipar (AV), vagyis az önvezető autózás központjaként. Ez jelentős előrelépést jelent a születőben lévő technológia számára.

A Kaliforniai Közüzemi Bizottság csütörtökön a cégek mellé állt, néhány lakos és városi hivatal heves ellenállásával szemben. A biztosok több mint hat órán át hallgatták meg a lakosok és érdekcsoportok nyilvános észrevételeit, amelyek támogatták vagy ellenezték a fizetős autonóm járműszolgáltatást, vagy más néven a robotaxi szolgáltatást kiterjesztő intézkedést....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés