Előfizetői tartalom

Megjelent egy alkalmazás, amely verset költ a fotóidról

Portfolio
A generatív mesterséges intelligencia megjelenésével több olyan modell is napvilágot látott, amelyek szöveges utasításokat változtatnak egyedi képekké. Egy művész jelenleg éppen ennek a fordítottjával kísérletezik, és egy olyan applikációt fejlesztett, amely a képek tartalma alapján generál pár soros verseket - írja a BGR.

A fejlesztő, művésznevén Damjanski alkalmazása, a Pamera - The Poem Camera a GPT-4 nyelvi modellt használja a versek generáláshoz. Amellett, hogy szórakoztató időtöltés, az alkalmazás megmutatja azt is, ami már a képgeneráló modelleknél is látszott, miszerint a nyelvi modellek könnyen félreértelmezhetik az utasításokat. A Pamera sem mindig észleli pontosan, mi van a képen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés