Előfizetői tartalom

Újra lecsapott a rettegett Hindenburg, most egy brókercégre

Portfolio
A vállalati csalások felderítésére és részvényeik beshortolására szakosodott Hindenburg Research újra lecsapott, most egy kazahsztáni székhelyű vállalatra, a Freedom Holdingra. Az amerikai tőzsdén jegyzett kazah cég a Hindenburg kritikus jelentése ellenére tovább folytatja működését, a jelentést spekulatívnak és megalapozatlannak tart. A Hindenburg Research azzal vádolta a Freedomot, hogy nyíltan figyelmen kívül hagyja a szankciókat és folytatja tevékenységét az orosz piacon. E vádak és a részvényárfolyam esése ellenére Timur Turlov vezérigazgató megerősítette, hogy a vállalat fenntartja Nasdaq tőzsdei jegyzését, és továbbra is együttműködik a nem szankcionált oroszokkal, miközben betartja a kazah pénzügyi szabályozó hatóság által meghatározott szabályokat, írja a Reuters.

A kazahsztáni székhelyű Freedom Holdingot a Hindenburg Research nemrégiben vette górcső alá. A shortos cég kritikus jelentése ellenére, amelyet a Freedom spekulatívnak és megalapozatlannak minősített, a cég folytatni kívánja üzleti kapcsolatait a nem szankcionált orosz ügyfelekkel. A Carl Icahnhoz és Gautam Adanihoz hasonló mágnásokkal való konfrontációiról ismert Hindenburg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés