Előfizetői tartalom

Környezethasználati engedélyt kapott az iváncsai akkumulátorgyár

Portfolio
Július 25-én a Fejér Vármegyei Kormányhivatal környezethasználati engedélyt adott ki a dél-koreai SK On Hungary akkumulátorüzemének indításához Iváncsán - írja a Népszava. Ez ugyanaz a vállalat, amely korábban nem tájékoztatta az hatóságokat veszélyes anyagokkal való munkavégzésről, amihez kapcsolódóan május végén több munkavállaló is rosszul lett a gyárban. Az eset nyomán rendőrségi nyomozás indult.

A gyárat közel 14 millió forint büntetéssel sújtották a munkavédelmi és kémiai biztonsági előírások megsértése miatt a Fejér Vármegyei Kormányhivatalban, amely ugyanakkor a környezethasználati engedélyt is kiadta. A dokumentációk állítólag augusztus 1-jére már rendben voltak, amit Buday Attila, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal illetékes főosztályvezetője közölt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés