Előfizetői tartalom

A Goldman Sach bemondta, milyen világ vár ránk az Nvidia után

Portfolio
Sokszor elhangzott már az idei évben, hogy a tőzsdei rali nagyrészt néhány olyan nagy technológiai vállalatnak köszönhető, amelyek a leginkább profitálnak a mesterséges intelligencia térnyeréséből. A Goldman Sachs viszont a múlt boncolgatása helyett a jövőbe tekint, és olyan cégeket gyűjtött össze, amelyek számára nem rövid, hanem hosszú távon lehet előnyös az AI elterjedése. Az cég elemzőcsapata arra számít, hogy a mesterséges intelligencia általi automatizálás révén a vállalatok alacsonyabb munkaerőköltségek mellett növekedhetnek, ami végső soron az eredménytermelésüket is alaposan megtolhatja. A stratégák szerint viszont a piac már azelőtt elkezdi ezt a hatást beárazni, hogy ténylegesen megmutatkozna a számokban.

Hosszú távú nyertesek

Új megatrendként tarolta le a mesterséges intelligencia a tőzsdéket az idei évben. Ennek jelei most is tisztán láthatók, hiszen az AI-részvények zászlóshajójának számító Nvidia árfolyama jelentősen emelkedett a hét elején azoknak a várakozásoknak köszönhetően, hogy a szerdai gyorsjelentés során vállalat ismét erős számokat fog közölni.

A Goldman Sachs viszont más szemüvegen keresztül vizsgálta az AI-trendet, és olyan cégeket határozott meg, amelyek számára hosszabb távon lehet kedveő a mesterséges intelligencia térnyerése – szemben az olyan rövid távú nyertesekkel, mint például az Nvidia. Ahogy a MarketWatch megjegyzi, a Ryan Hammond és David Kostin stratégák által vezetett csapat egy olyan részvénykosarat állított össze, amelyben szereplő cégeknél a mesteréges intelligencia a termelékenység növelésén keresztül

a legnagyobb hosszú távú eredménynövekedési potenciált jelentheti.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés