Előfizetői tartalom

Lezárták egy nagy magyar naperőmű finanszírozását, jövő év elején indul a termelés

Portfolio
Lezárta a Nyíregyháza melletti sényői 63 MW-os nagy naperőmű beruházás mögötti 37,5 millió eurós projektfinanszírozási szerződést az osztrák Kommunalkredit intézettel az osztrák Green Source fejlesztő, illetve a szintén osztrák Core Value Capital magántőke társaság – közölte a Project Finanance International a Refinitíven.

A beruházás a tervek szerint 2024 elejére lesz üzemképes, azaz elindul majd a hálózatra betáplálás, miután a finanszírozási szerződés nyomán a projekt lényegében elkészült. A 63 MW-os sényői projekt azt jelenti, hogy majdnem megduplázódik a Green Source eddigi magyarországi naperőmű kapacitása (közel 65 MW), amely a cég honlapja szerint összesen 8 helyszínen található....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés