Előfizetői tartalom

A Rába a nap sztárja a magyar tőzsdén

Portfolio
A szerdai piaczárást követően közzétette második negyedéves gyorsjelentését a Rába. Az időszak során a vállalat mintegy 19,7 milliárd forintos árbevételt ért el, ami az elmúlt 20 legmagasabb második negyedéves eredménye. Az árbevétel mellett pedig a profitabilitás is nőtt, annak ellenére, hogy a vállalatnak még mindig magas beszerzési árakkal, valamint folyamatosan növekvő munkaerő költségekkel kell megküzdenie. Az eredmények is azt igazolják, hogy a vállalalat reorganizációs törekvései működnek, ennek megfelelően pedig a befektetők érdeklődését is felkeltette a Rába, olyannyira, hogy csütörtökön a reggeli piacnyitást követően már közel 30 százalékos pluszban is voltak a vállalat részvényei.

A Rába részvényei jelenleg 21,5 százalékos pluszban vannak, a napon belüli eddigi csúcs pedig az 1 500 forintos árfolyamszinten volt, ami mintegy 29,3 százalékkal magasabb a tegnapi záróárhoz képest. Az 1 500 forintos árfolyamszint egyben új idei csúcsot is jelent a Rábánál. A vállalat papírjaival pedig legutóbb közel 2 éve, 2021 novemberében kereskedtek utoljára ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés