Előfizetői tartalom

Nem tud hibázni az AI-forradalom zászlóshajója

Portfolio
Nagy várakozások előzték meg az Nvidia szerda esti gyorsjelentését, hiszen a piac azzal számolt, hogyha az eredmények erősek lesznek, az további muníciót adhat a tech cégek által vezérelt részvénypiaci ralinak. Az eredmények végül nem okoztak csalódást, sőt, úgy látszik, hogy a mesterséges intelligencia berobbanásának valóban az Nvidia az egyik legnagyobb nyertese, hiszen a várakozásokat messze meghaladó árbevétel, és profitszámokat közölt a cég. A vállalat ráadásul a folyó negyedévre is olyan előrejelzéssel rukkolt elő, ami alaposan meglepte az elemzőket.

A Nvidia első negyedéves gyorsjelentése igen jelentős hullámokat vert a piacon, miután a cég az elemzői várakozásoknál 50 százalékkal nagyobb árbevételt prognosztizált a második negyedévre – ami a cég részvényárfolyamának szárnyalásához vezetett. Érthető volt tehát, hogy a piac nagy izgalommal várta a második negyedéves jelentést, amely tegnap este jelent meg.

Ami a fő számokat illeti, a vállalat árbevétele megduplázódott (+101%) a bázisidőszakhoz képest, így 13,51 milliárd dollárt ért el. Ezzel messze meghaladta a Refinitiv adatbázisában szereplő 11,22 milliárd dolláros elemzői konszenzust.

Ezzel párhuzamosan az egy részvényre jutó eredmény 2,70 dollár lett, több mint ötször nagyobb (+429%), mint egy évvel korábban. Ehhez képest az elemzők 2,09 dolláros eredményt vártak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés