Előfizetői tartalom

Nyugtatja a napelemeseket a kormány

Portfolio
A lakossági napelemeknél az éves szaldó elszámolási rendszer havira változtatásának tervei kapcsán fontos nyugtató mondatot küldött ki hétfőn sajtóválaszként az Energiaügyi Minisztérium. Azt üzente ugyanis a tárca, hogy figyelembe fogják venni a már végrehajtott és megkezdett napelemes beruházásoknál az érintett családok érdekeit, és dolgoznak a szabályok finomhangolásán, hogy még „a jövőbeli fejlesztések megtérülését is” lehetővé tegyék.

Az elszámolási rendszer tervezett változtatása, illetve a Magyar Napenergia és Napkollektor Szövetség meglátása kapcsán számos kérdést intéztünk az Energiaügyi Minisztériumhoz, amelynek Kommunikációs Főosztálya összefoglalóan az alábbi sajtóválaszt juttatta el szerkesztőségünknek (kiemelés tőlünk): "Az éves elszámolás kivezetését 2024. január elsejétől hatályos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés