Előfizetői tartalom

Épülhet a magyar-szlovén földgáz interkonnektor és jön majd a regionális áramtőzsde is

Portfolio
A bledi stratégiai fórumra Szlovéniába látogató Szijjártó Péter azt jelentette be kedden délután Facebook-oldalán, hogy véglegesítették szlovén kollégájával az energia terén történő együttműködési megállapodást, amely értelmében zöld jelzést kapott a magyar-szlovén földgáz interkonnektor építése. Azt is jelezte a külgazdasági és külügyminiszter, hogy a jövő év elején létrejöhet a magyar-szerb-szlovén regionális áramtőzsde is, illetve egy másik posztban azt jelezte, hogy tárgyalt bolgár kollégájával, akinek köszönetet mondott a Török Áramlat megfelelő üzemeltetéséért, illetve azért, hogy Bulgárián keresztül tudunk zavartalanul hozzájutni a Paksi Atomerőmű orosz fűtőelemeihez.

A szlovén-magyar földgáz interkonnektor kapcsán a magyar külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett rá, hogy Szlovénia az egyetlen szomszédunk, amellyel nincs összekötve a gázvezetékrendszerünk, és ezt a hiányt orvosolja a két kormány. Az interkonnektor kapacitása 440 millió köbméter lesz évente, amivel megnyílik a szállítás lehetősége az olasz-szlovén-magyar földgázfolyosón....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés