Előfizetői tartalom

Nem várt helyről érkezett az év legjobb nagy tőzsdei bevezetése, elszállt az árfolyam

Portfolio
A PT Amman Mineral Internasional indonéziai bányavállalat árfolyama emelkedett a legnagyobb mértékben az idén nagy volumenű tranzakció keretében tőzsdére ment cégek közül. Július 7-i debütálása óta a vállalat árfolyama 153 százalékkal emelkedett, ami a legnagyobb azon 32 tőzsdei bevezetés közül, amelyek során a cégek idén legalább 500 millió dollárt vontak be - írja a Bloomberg.

Az Amman Mineral kivételes teljesítménye ellentétben áll a tágabb értelemben vett bányaiparral, amely olyan kihívásokkal szembesült, mint az emelkedő globális infláció, a magas kamatlábak és Kína gazdasági lassulása. A Bloomberg World Mining Index például idén 7 százalékkal csökkent. A cég - amely a délkelet-ázsiai ország második legnagyobb arany- és rézbányájának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés