Előfizetői tartalom

Rekordösszegre bírságoltak egy légitársaságot, mert nem hagyta időben leszállni az utasokat

Portfolio
Az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma (USDOT) hétfőn 4,1 millió dollárra bírságolta az American Airlines légitársaságot, amiért több ezer utast tartott jogellenesen órákig a leszállópályán. Ez az eddigi legnagyobb büntetés a szabály megsértéséért. Az összegből dollárból 2,05 millió dollárt jóváírnak az érintett járatok utasainak nyújtott kártérítésre.

Az USDOT közölte, hogy a légiközlekedési fogyasztóvédelmi hivatalának átfogó vizsgálata megállapította, hogy 2018 és 2021 között az American 43 belföldi járat esetében engedélyezte, hogy a gépek hosszú ideig a kifutópályán maradjanak anélkül, hogy lehetőséget biztosított volna az utasoknak a leszállásra, megsértve ezzel a hivatal kifutópályán való késésre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés