Előfizetői tartalom

Éledezik a kriptopiac, örömhír érkezett

Portfolio
Évek óta sztori a kriptopiacon, hogy az Egyesült Államokban továbbra sem engedélyeztek azonnali bitcoin ETF-et, vagyis olyan tőzsdén kereskedett alapot, amivel tényleges bitcoin vásárlás nélkül tudnának a befektetők kitettséget szerezni az eszközben. Hónapokkal ezelőtt ismét előkerült a téma, amikor a Blackrock mellett többen is benyújtottak kérelmet egy spot bitcoin ETF létrehozásához, és most újbol ezzel kapcsolatosan bolydult fel a piac, miután egy amerikai bíróság fontos döntést hozott egy korábbi ETF-kérelemmel kapcsolatban. A bitcoint és a kisebb kriptoeszközöket is feljebb rakták a hírre.

Megmozdult a piac

Durván két heti oldalazás után tegnap rövid időn belül nagyot emelkedett a bitcoin árfolyama, a legnagyobb piaci értékű kriptoeszköz jegyzése 6 százalékkal került feljebb.

btc0830

Az ethereum árfolyama 5,5 százalékot emelkedett. Más, kisebb kriptoeszközök jellemzően ennél kisebb volumenű mozgásokat mutattak.

eth0830

Mi történt?

"Az amerikai értékpapír-felügyelet tévedett, amikor elutasította a Grayscale Investments kérelmét egy spot bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) létrehozására" – ezt a döntést hozta kedden egy fellebbviteli bíróság az Egyesült Államokban.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái